Skip to main content

4 mindset för dig som vill förverkliga dina drömmar

 

Tror du att dina egenskaper, din intelligens och begåvning går att utveckla? I så fall har du ett growth mindset och därmed alla förutsättningar för att vara medskapare till din framtid!

Din inställning till vad som är möjligt kommer avgöra din framtid. Det härliga är att det går att träna upp nya tankesätt som gör att du på djupet tror att du kan känna mer självkänsla, bli bättre på att prata inför folk eller lära dig att säga nej. Inställningen att det mesta är en förmåga som går att träna upp kommer ta dig långt i livet.

 

Adeline Sundblad mindset livscoach mental träning stresshantering holistisk hälsa glädje lev din sanning drömmar

Vad är mindset?

Det är vanligt att tro att mindset endast handlar om att tänka positivt och det ligger något i det, men det är djupare än så. Det handlar om din tro på din förmåga. Mindset är din inställning – ditt sätt att se på saken.

 

Change your mindset, change your life.

 

Psykologiprofessorn och författaren Carol Dweck har med sin forskning visat att det finns två grundläggande tankesätt: Growth Mindset (dynamiskt) och Fixed Mindset (statiskt). Människor med statiskt mindset stannar gärna i komfortzonen och vågar sig inte på att testa nya områden i livet. Inställningen att: ”jag är så dålig på det!” eller ”jag är inte sån!” hindrar dem från att testa nytt. Deras inställning är att de inte har talang för det, så det är ingen idé att ens försöka.

Modern hjärnforskning visar oss att våra hjärnor har en fantastisk förmåga att lära nytt genom att bilda kopplingar mellan nervceller. Varje gång du lär dig något nytt bildas nya nätverk i hjärnan. Denna plasticitet innebär att hjärnan är formbar. Se den som en muskel, ju mer du tränar ett område, desto starkare blir det. Just förståelsen för neurovetenskapen kan hjälpa dig att tro på din fantastiska förmåga att behärska nya skills. Du kan påverka din hjärna mer än du tror! Det ligger så mycket pepp och hopp i det!

Ditt mindset går på djupet och påverkar din tro på dig själv, din inställning till dig själv och det som händer dig. Ditt mindset kommer påverka hur du hanterar motgångar och misslyckanden. Det handlar om hur du ser på dig själv. Om din tro är att du inte kan påverka din egen kompetens kommer du inte anstränga dig och träna för att utveckla den egenskapen. Och vad händer då? Inte mycket. Du blir passiv, ger upp och undviker sammanhang där du kan behöva utsättas för det där du anser att du inte kan.

Ditt sätt att se på dig själv påverkar hela ditt liv.
Din självbild styr dina val i livet. Det är från din självbild som din tro på dig själv kommer ifrån.

Vi med minimänniskor i livet kan skicka med dem att de alltid kan utvecklas och vi kan bekräfta deras ansträngningar, processen och kämpandet, istället för resultatet. Det kommer ge dem en grund för growh mindset som de kommer ha med sig ut i livet.

 

”Det här har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert!”

Pippi Långstrump

 

 

4 mindset för dig som vill förverkliga dina drömmar

Här är 4 kraftfulla mindset för dig som vill förverkliga dina drömmar och utvecklas i livet.

01: Allt går att lösa!

Att gå igenom livet med en grundtro att allt går att lösa även om vi inte vet exakt hur från början, ger en helt annan inställning till det som händer oss. Då är vi inte offer för omständigheterna, vi är själva med och skapar vår verklighet. Just nu står vi inför stora utmaningar med människors hälsa, fred på jorden och vår miljö och att då få landa i allt går att lösa gör hela skillnaden. Det handlar om att sprida ljus i mörkret.

Jag kan varmt rekommendera boken Everything is figuroutable av Marie Forleo, hon är helt amazing. Hon programmerar människor världen över till att inte låta sig slås ner av motgångar. Livet är tufft för många av oss. Med en inställning att det alltid finns en lösning får du en mening, ett mål, och massor med hopp och energi oavsett vad du står inför!

För det som inte går att lösa finns det bara en väg: acceptans.

 

02: Jag klarar det!

Jag kommer så tydligt ihåg när jag började använda detta mindset. Det var inför min första förlossning 2015 och jag hade bestämt mig för att föda utan medicinsk smärtlindring. När värkarna satte igång var det I’VE GOT THIS som kördes på repeat i mitt huvud, även om jag aldrig förr i mitt liv hade fött några barn. Och jag trodde på det, på djupet. Det var min valda sanning, trots att jag inte visste vad som väntade mig.

I’VE GOT THIS. NO MATTER WHAT I’LL BE OKAY.

Det är så tydligt att detta är min sanning nu, för det var exakt detta mindset som aktiverades för två år sedan och gjorde att jag tog mig igenom beskedet att min pappa skulle dö. När livet händer, behöver vi vår tro som allra mest.

Ju snabbare vi kan mobilisera vår inre kraft, desto lättare har vi för att fokusera på det vi faktiskt kan påverka. 

Vi kan välja vad vi vill tro. När livet är utmanande, tungt, stressat eller oroande – vad väljer du för mindset när du vill ha en känsla av inre lugn och kontroll? Vad du tror om dig själv påverkar hur du hanterar saker i livet.

Ditt mindset kommer påverka din inställning till livet och hur du dealar med utmaningar och hinder. Om du väljer att sitta i förarsätet, och oavsett vad som dyker upp på din väg, kommer du känna en självtillit som inte går att beskriva med ord. 

Motsatsen till att vara en skapare är att vara ett offer. För så ser det ut, livet händer oss alla. Skillnaden är hur vi väljer att se på det som händer oss. Jag har träffat alldeles för många människor med offerkoftor, och det sorgliga är att de gör sig mindre i sitt eget liv. De ger iväg kraften de har att påverka upplevelsen av livet. Möjligheter till att uppskatta och se det som är ljust i deras liv, och vilka vägar de har framåt. Det vill jag hjälpa människor med, att se sitt eget ljus och sin egen inre kraft som kan få dem att en gång för alla skapa en stark tro på livet och sig själva. 

 

Believe that you’re worth it.
Believe that you’re capable of whatever you set your mind and heart to.

Adeline Sundblad Mindset Livscoach online Distans Göteborg coach Kungälv Holistisk Life coach livsglädje frihet mening med livet

 

 

03: Vad kan jag lära mig av detta?

Som jag skrev ovan finns det growth mindset och så finns det fixed mindset. Alla befinner sig någonstans på skalan inom olika områden.

Growth mindset: JAG KAN ALLTID UTVECKLAS.
Fixed mindset: JAG ÄR SOM JAG ÄR OCH INGET JAG KAN ÄNDRA PÅ.

Dödsfall, sjukdom, separation, svek, brott – det finns helt klart händelser i livet som är tuffa att tackla oavsett hur välslipade mindset vi har. We’re only humans ♥️

Att förlora någon vi älskar gör något med oss. Vi letar efter meningen med allt. Sorgen har sina faser. När jag väl hade accepterat vad som hade hänt: min pappa blev sjuk och dog – var det som att jag valde väg. Antingen kommer det här knäcka mig eller så kommer jag få erfarenheter som gör mig mer ödmjuk mot livet och andra människor.

Vi utkämpar alla en kamp andra inte ser ♥️

Detta är Growth:
Från: Varför ska det här hända mig?
Till: Vad kan jag lära mig av detta?

Om du väljer att se på misslyckanden som feedback kommer du inse att du lär dig något på allt som inte går som du hade tänkt dig. Istället för att låta rädslan för misslyckanden lamslå dig, se det som viktiga lärdomar på vägen mot framgång. Jag har inte lärt mig ”ännu”!

Hur ser du på din inställning för att hantera livets mörka?
Vilket sätt att tänka har hjälpt dig?

 

04: Släpp det som inte hjälper!

Let it go! Yes, inspirerad av Frozen! Detta mindset sparar dig massor med energi och skapar en känsla av starkt självledarskap.

Släpp det som inte hjälper dig, står för att du släpper föreställningar om hur livet ska vara, saker du inte kan styra över och människor du inte kan ändra på. Det handlar om att snabbt identifiera om det som händer dig är något du kan påverka. Om det är utanför din kontrollzon: släpp det och lägg din energi på saker du kan påverka istället!

Så många tårar och så mycket frustationsmorrande jag har sparat genom att ha den här inställningen. Ju mer du tränar dig i att se det som är viktigt på riktigt, desto mer energi har du över till annat. Fokusera på det du kan påverka, det är helt klart en träningssak.

 

Adeline-Sundblad-Mindset Life-coach-självkärlek-soul-coach-livscoach-hälsocoach-Göteborgs-Online

 

Vad har du för mindset?

Vad vet du redan nu att du har blivit bättre på? Kan det var ett språk, yoga eller akvarell? Eller att stanna upp och njuta av nuet, vara tydlig med dina behov eller tänka positivt om andra människor? Du har lyckats tidigare! Använd det som bevis på att du kan lära dig nya saker och du har potential att bli riktigt bra på det du lägger mycket energi på.

Vad har du haft för inställning i livet som har hjälpt dig dit du vill?
Vilka nya mindset skulle du vilja träna på?

Livskunskap, känslohantering och mindset-träning är ämnen som jag röstar på ska in i grundskolan nu! Det här är nyckeln och många har ännu inte hittat den. It’s all bout mindset. 

Med dessa 4 mindset kommer du komma långt på vägen mot dina drömmar:
Allt går att lösa
Jag klarar det
Vad kan jag lära mig av detta?
Släpp det som inte hjälper!

Vill du träna mer på mindset? Om du är nyfiken vad coaching hade gjort för dig och din personliga utveckling är du varmt välkommen att boka ett kostnadsfritt coachingsamtal på 30 minuter där vi utforskar hur coaching kan höja din livskvalité.

Ha en fin stund!

Love,
Adeline

 

Adeline-Sundblad-Perfektionism Livscoach-online-Soul-coach-hälsocoach-hälsotips-coach-Göteborg-självkänsla självförtroende

Lämna en kommentar