Skip to main content

Mental träning – Hit the mental gym

 

Mental träning – Vad tränar du på dagligen?

Det du gör mycket av, ofta, blir du bra på. Det är liksom hela grejen med träning! Även mental träning. Om du varje morgon slår ner på dig själv, så blir du riktigt bra på det till slut. Om du i varje konflikt skyller ifrån dig, så blir du riktigt bra på det till slut. Om du i varje ny jobbsituation kickar igång hela ditt stressystem, så blir du riktigt bra på det till slut.  

För att få starkare muskler behöver vi träna kroppen med motstånd. På precis samma sätt är det med våra mentala muskler, vid mental träning blir de starkare av att utmanas. Bara för att det känns obehagligt och läskigt behöver det inte innebära att det är något du inte ska göra, om det är något du innerst inne vill. Då är det inte fel att känna motstånd, det är fel att ge upp bara för att vi känner motstånd. Ibland behöver vi utmana oss själva så att vi vågar gå utanför vår egen comfort zone och testa något nytt. Bryta ny mark. Tvinga vår hjärna att tänka i nya banor. Det är så vi utvecklas! Det är så vi alla gjorde som barn.


Vad vill du bli riktigt riktigt bra på med mental träning?  

Det kan vara att prata med människor du inte känner, följa ett träningsschema, tänka mer positivt, ha bättre tålamod med dina barn eller våga stå upp för din åsikt oftare.

För att få de resultat du vill ha i ditt liv kommer du behöva jobba med din mentala träning. Ibland riktigt hårt. Om du är medveten om och bestämmer dig för vad du vill bli riktigt riktigt bra på, och lägger tiden och ansträngningen som krävs för mentala träning, så är chansen större att du får det du vill ha.

Nu i höstas bestämde jag mig för att köra en spegelövning varje dag för att jag kände att jag behövde förändra mitt sätt att snacka med mig själv. Min inre dialog hade blivit för hård och jag kände att jag inte var riktigt nöjd med mig själv, utan kritiserade och attackerade mig själv alldeles för mycket. Det ville jag vända! Jag ville bli bättre på att vara snäll mot mig själv och visa mig själv mer kärlek. Så jag började med en övning där jag varje morgon står rakt upp och ner framför min stora badrumsspegel snackar med mig själv.

 

Fyra meningar för mental träning

Jag har fyra stora öppningar:

  • Jag är tacksam för….
  • Jag är stolt över…
  • Jag bestämmer mig för att…
  • Hjälp mig att….

 

Så här kan mental träning se ut en solig morgon:

  • Jag är tacksam för min underbara familj, mina friska barn, min man, mina vänner, min hälsa, min positiva inställning till livet, mitt driv och min starka kropp.
  • Jag är så otroligt stolt över allt jag har fått uppleva i år, som att gifta mig, flytta till ett nytt hus vi gillar skarpt, utbilda mig till coach, starta mitt första aktiebolag, påbörja en ledarskapsutbildning i jobbet och resa till Palma med mina älskade vänner. Jag är stolt över att jag vågar prova nya saker trots rädsla och motstånd.
  • Jag bestämmer mig för att genomföra den här övningen i varje dag för att se det ljusa i mig själv och i mitt liv.
  • Hjälp mig att välja positiva tankar och fokusera på det fina hos mig själv och människor jag möter idag.

 

När du gör den här övningen så är det så häftigt att du kan höra dig själv säga saker som du inte var medveten om att det fanns inom dig. Spännande saker kan bubbla upp till ytan.

Så här några månader senare kan jag ärligt säga att jag har känt mig mer tacksam och har blivit snällare och mer accepterande mot mig själv. Det finns så otroligt många saker som jag älskar i mitt liv och som jag fokuserar på nu. Jag ser mig själv i ett nytt skimmer! Det gör också att jag letar efter saker att vara tacksam för under dagen, och det om något höjer min energi!

Om du verkligen vill utvecklas och höja något i ditt liv behöver du lägga tid, energi och engagemang på det. Mental träning!
Så go hit the mental gym redan idag och gör något du vill bli bättre på!

 

Adeline Sundblad Livscoach Distans Online Göteborg coach Kungälv Holistisk Life coach livsglädje frihet mening med livet

 

Bestäm dig och köööör!
Stort lycka till i gymmet!

Med värme,
Adeline

 

Lämna en kommentar