Skip to main content

Hur får man relationen att hålla?

Vill du också att ditt förhållande ska öka din livskvalité? Är du riktigt nyfiken på hur du kan ta din kommande relation, eller den du är i, till nästa nivå? Hur får man relationen att hålla när det är så mycket i annat i livet?


Det här är vad jag har lärt mig om kärlek i ett parförhållande under min tid på jorden. Det handlar om mig. Och om honom. Om vår resa.

My chosen soul mate. From the highest highs, to the lowest lows.

 

Sharing my story

En background-check från mitt håll. Jag och min man har haft ett förhållande i snart 14 år och varit gifta i 8 månader. Vi träffades när vi var 16 år, unga och vilda. Vi har följts åt på livets resa genom glädje och sorg, student och bal, universitetsexamen, utlandsterminer, fantastiska vänskapsrelationer, resor och oändliga upplevelser.

Hur får man relationen att hålla? Framförallt under de där sökande åren? Att leva i ett förhållande i snart 14 år, ha en historia sedan vi var typ barn, nu ha två små egna barn, nyligen ha gått igenom en fruktansvärd sorgeprocess, kämpat med psykisk ohälsa i perioder, lämnat våra idrottsliv, kommit över ätstörningar och nu en som vill satsa på sitt företag och drömmer megastort – det är ingen lätt match. Det är inte att bara ställa ut skorna. Vi satsar och investerar i oss själva och i varandra varje dag för att stå enade. Vi båda är fast beslutna att få detta att funka och då är det viktigt att spela i samma lag, inte bara på samma planhalva. Och sen att njuta av matchen.

Mina fyra starka grundpelare i livet är kärlek, hälsa, glädje och mening. Har jag det har jag allt! Så här på alla hjärtans dag är mitt stora fokus såklart kärleken! Kärleken till den jag lever med.

 

 

Adeline-Sundblad-relationen att hålla Livscoach-Online distans Självkänsla-Coach-Soul-Purpose-coach-holistisk-hälsocoach-coach-Göteborg-självkänsla drömmar-

 

 

Familjen AB – känner du igen dig?

De senaste 3,5 åren har jag och min man drivit något nytt ihop: Familjen AB! Så snarare än ett ändlöst passionerat äventyr har vi valt att fylla vårt liv med minimänniskor som inte vill sova när vi vill, som har egna starka viljor (och röster!). Vi pysslar numera med huvud-axlar-knä-och-tå, jage, kittelfest, vakna nätter, nya tänder, gränssättning, gigantisk utveckling hos oss alla fyra, nya erfarenheter och en stor portion frustration. Självklart ofattbart massa kärlek, värme, livsglädje och omtanke om varandra. Det är ett nytt kapitel för oss. Nu är det de två småstjärnorna som ligger i topp på prioriteringslistan. Och det får vara så – det är den fasen i livet. De äldre säger ju att de bästa åren i livet var de när barnen var små, och hittills är jag beredd att hålla med. Min egen barndom och början på mina barns barndom har utan tvekan varit mina lyckligaste stunder.

Ja, familjelivet är en häftig ride, men hur gör man för att inte tappa bort sig själv och den där andre som man en gång blev kär i? Hur får man relationen att hålla? Jag tror stenhårt på att välja varandra och jobba på relationen. Inget i livet kommer gratis, inte heller pirrande känslor av kärlek och passion, eller ömhet, acceptans och förståelse. Jag lever absolut inte alltid som jag lär. I mina mörkaste stunder beter jag mig raka motsatsen till hur jag vill vara som människa.

När jag känner att jag på riktigt har tappat det och fräst något onödigt, då stannar jag upp, låter känslan av irritation eller ilska passera. Jag andas djupt och letar efter medkänsla hos mig själv och kör just nu med tanken: ”That´s very human of me!”. Sedan säger jag till mig själv ”I’ve got this” och skiftar fokus direkt till hur jag ska lösa det här. ”Förlåt” och en förklaring till varför det blev, att det faktiskt är jag som är i obalans, är en rätt hygglig fortsättning.

Jag har bestämt mig för att vara någon som (mestadels 😉 ) är härlig att leva med, någon som får andra att må bra och känna goa känslor, det är ett av mina stora livsmål! För mig är det att varje dag bli en bättre version av mig själv.

 

”Greatness is not what you have, it’s what you give.”

 • Lewis Howes

 

Hur får man relationen att hålla då? MAKE IT WORK

En bra relation höjer din livskvalité, en sämre sänker den. Om du, som jag, vill få din relation att bli så bra den bara kan, så finns det saker vi kan påverka.

Hur gör en då? Hur får man relationen att hålla mer exakt? Här kommer min älskade lista som jag ständigt kikar på för att sprida mer kärlek i min relation:

 

 

Adeline Sundblad Relationen att hålla Livscoach Distans Online Göteborg coach Kungälv relationscoach Holistisk Life coach

MAKE IT WORK – LIST

 

Kristallklar kommunikation

Här börjar och slutar precis alla förhållanden. Det är guld att kunna kommunicera på alla nivåer. Att få sätta ord på vad vi känner och vad vi har för behov är så kraftfullt för att bygga tillit och förtroende.

I perioder har jag och min man stora utmaningar, men vi har valt att prata om det mesta, även om det är motigt och svårt. Varför gör vi det? För det så skönt efteråt. Att få bli lyssnad på. Att få lätta sitt hjärta. Det är någonting helande i det. Och att i grunden förstå varandra, det är en trygg känsla. Här hemma tränar vi dagligen på Giraffspråket, även kallat Non Violent Communication (NVC) kika här eller medkänslans språk. Kommunikationsmodellen är framtagen av psykologen Marshall B Rosenberg och jag tycker att den är klockren! Hela tanken bakom det här sättet att prata med varandra är förstå varandra på djupet, våra känslor och behov. Vi påminns om att det alltid finns ett behov bakom varje beteende. Det är också fantastiskt användbart i mötet med kids.

Tydlighet ryms inom den här punkten. Här har framförallt jag mycket kvar att lära. Att vara tydlig med mina behov. Där ligger nyckeln till ökad förståelse, mindre konflikter, mer kärleksfulla handlingar och en djupare relation. Att våga vara sårbar!  Vi vill vara med dem som vi kan vara oss själva med. Någon som vi kan släppa garden inför och våga prata om rädslor, skam och livets svårigheter med. Vi vill också kunna dela glädje, självförtroende och framgång med dem. Att få berätta vad du känner utan filter.

 

Hur får man relationen att hålla? Ingen som helst relation håller utan kommunikation.

 

Närvaro

En av de absolut viktigaste ingredienserna i alla relationer! Är du hundra procent här och nu så har du lättare att ge och ta emot kärlek. Och du har lättare att känna livet i dig.

 

Fysisk närhet

De senaste 3,5 åren har vi burit bebisar och jag har ammat i totalt 24 månader, vilket gör att det är lätt att välja bort varandras närhet. Don’t! En kram och en kyss, så otroligt långt man kommer med det! Intimitet – every day!

 

Uppskattning

Varje dag säger vi hur mycket vi har att vara tacksamma för i våra liv och hur mycket vi älskar varandra. Vi slutar aldrig med peppande meddelanden och rosa lappar. Det gör att det är svårare att ta varandra för givet. Att visa uppskattning och ge bekräftelse gör att vi SER varandra. Jag tror också på att förstärka det som är bra, är det inte precis det kärlek är?! Att tänka SKYHÖGA tankar om en annan människa. När du tänker dessa tankar, dela med dig av dem och gör någon innerligt glad. Ärliga ord av uppskattning kan på riktigt följa med någon hela livet.

 

Clean up my side of the street

Den här punkten är så viktig! Det handlar om att se mitt ansvar i det som händer. ”Att kunna säga förlåt, jag hade fel.” Jag inser att det stolthet en gång var för mig, betyder i princip noll idag. Stolthet för mig nu är att stå upp för mig själv, mitt värde, mina känslor, mina behov och mina åsikter, men det betyder inte att jag inte kan göra fel. Ordet förlåt – det finns inget som dödar ilskan mellan oss snabbare! Kanske humor då 😉

 

Skratta

Behöver jag säga mer?! Tillsammans med honom skrattar jag med varje cell i min kropp och det påminner mig om hur härligt det är att leva.

 

Växeldra

Ibland är han fit for fight, ibland är jag. Precis som det är i livet. När du inte orkar, ska jag ta mina sista krafter. Det är kärlek.

 

Egentid

Jag tror på att ta ansvar för att må riktigt bra i sig själv, att prioritera sin inre och yttre hälsa, för det kommer alltid gynna relationen. Jag och min man åker titt som tätt iväg var för sig för att vara med våra vänner eller träna. Och vi älskar det. Den friheten gör att vi kan ge vårt extra på hemmaplan och verkligen LÄNGTA efter varandra.

Self-love, att känna djup kärlek till dig själv är en viktig pusselbit. Läs mer Självkärlek – hur ska du älska dig själv?

 

Nyfikenhet

Vad drömmer din partner om? Vad älskar personen att göra? Exakt VAD får din partner att känna sig älskad?

 

Gör annat än att rodda Familjen AB

Dejta varandra och gör något ni älskar, bara ni två.

 

Gemensamma drömmar och mål

Vi har en gemensam dröm om att resa tillsammans med våra barn. Vi drömmer också om att ha ekonomisk frihet att kunna vara mycket med varandra och göra sådant som känns viktigt på riktigt i livet. Vi pratar om hur vi vill vara som människor och vilka värderingar vi vill föra vidare till våra barn. Att dela drömmar om framtiden svetsar oss samman.

 

Detta var mina viktigaste punkter, vilka är dina? Jag är så nyfiken på att få höra om din upplevelse av parrelationer, så hör gärna av dig om du vill dela dina erfarenheter. Jag ÄLSKAR relationer och är en tvättäkta romantiker!

 

 

Hur får man relationen att hålla? Frågor för att ta er till nästa nivå

 • Hur är er relation?
 • Vad var det som gjorde att ni två föll för varandra från första början?
 • Vad drömmer ni om i livet?
 • Vilka är era värderingar?
 • Om er relation har en färg, vilken är det?
 • Vilka punkter på den här listan vill du ta till dig just idag?
 • Om du ser kärlek som ett verb, vad kan du GÖRA för att ge kärlek?

 

Life-coach-online-Göteborg-3

 

En vacker tid i livet

Nu på alla hjärtans dag sitter jag med en bokningsbekräftelse i min hand. Du har köpt två biljetter till föreläsningen ”Nycklar till frihet” med Björn Natthiko Lindeblad och mitt hjärta svämmar över av värme och mina ögon av tårar. Jag är så innerligt tacksam för det här. Björn är en av mina stora inspiratörer och har varit ända sedan jag första gången hörde hans röst i hans sommarprat 2012. Han har berört mig med sin visdom och nu ska jag få höra honom tala om vad som hjälper oss att leva ett friare liv. Han har nyligen fått veta att han har den dödliga sjukdomen ALS. Det är fruktansvärt och jag önskar av hela mitt hjärta att han får en vacker tid i sitt liv. Jag önskar att vi alla får en vacker tid i livet.

Jonatan, min man, jag önskar att du får en vacker tid i livet och jag ska göra allt i min makt för att se till att det blir så. Jag vill alltid bli bättre för dig. Jag vill vara den du drömmer om, den du vill dela ditt liv med, den du valde att få barn med, den du alltid räknar med. Jag vill lyfta dig och stötta dig. Jag vill alltid finnas där för dig och få dig att må som allra bäst. Jag vill att du ska få uppleva livet och jag vill hänga med dig på din resa genom det. Hur får man relationen att funka? Hand i hand. Hjärta mot hjärta.

Det finns på riktigt inget mer som kärlek kan vara för mig än just du!

Love you always, my chosen soulmate.

Din Adeline

 

 

 

2 kommentarer

 • Erica skriver:

  Men alltså Adeline! Så vackert❤️ Och så klokt och värdefullt! Vilken underbar person du är, blir så inspirerad. Tack❤️?? Önskar dig och din familj en fantastisk helg? #couplegoals

  • Adeline skriver:

   Tack finaste varmaste du, vilka fina ord du sprider! Blir så glad av dig och jag som blir så inspirerad av dig! Önskar dig allt det bästa. Största kramen till dig! YES! #couplegoals 🙂

Lämna en kommentar