Skip to main content

Reflektionsfrågor för personlig utveckling 

Vad är skillnaden mellan de som lever livet fullt ut och de som inte gör det? De förstnämnda har en rutin för reflektionsfrågor för personlig utveckling. Det handlar om bli medveten om sig själv, sina vanor och beteenden, om att spara tid för att se om du gör det som är viktigast för dig, lära av dina misstag och fokusera på dina meningsfulla mål. När vi sparar tid sparar vi liv. 

Ett decennium har precis passerat. Jag som är övertaggad på att få sätta tänderna i ett helt nytt årtionde (Let’s rock this decade!) har helt klart fått planera in tid för reflektionsfrågor för personlig utveckling för att få det att hända. Varför reflektera över det som varit? Om jag inte tar lärdom av det som hänt mig, hur ska jag då kunna förutsätta att jag utvecklas till den bästa versionen av mig själv? Hur vet jag att jag skapar ett liv jag älskar? Reflektionsfrågor får mig att lära mig av mig själv, se mina utmaningar, styrkor och egenskaper i ett nytt ljus.

 

Adeline Sundblad livscoach life coach hälsocoach coach livskris body mind soul Göteborg

Reflektionsfrågor för ett decennium 2010-2019

När du blickar tillbaka på ett händelserikt årtionde (OMG vad mycket vi har upplevt?!), ta gärna hjälp av dessa reflektionsfrågor:

Vem var du för tio år sedan?

Vad har du lärt dig?

Vad har du åstadkommit?

Vad är du stolt över att ha gjort?

Vilken egenskap har du utvecklat som du är nöjd med?

Vilka människor har kommit in i ditt liv detta decennium?

Hur behandlar du dig själv idag jämfört med för tio år sedan?

Vad har du släppt taget om?

Vilka utmaningar har du haft?

Vilka var dina tre viktigaste värderingar för tio år sedan?

 

 

Adeline Sundblad life coach livscoach mental träning stresshantering holistisk hälsa glädje lev din sanning mammacoach

 

 

Reflektionsfrågor för 2019

När du ser tillbaka på året som gått;

Vad har du varit mest tacksam för?

Vad är du stolt över?

Vad har du åstadkommit?

Vilka utmaningar har du haft?

Vilka nya vanor har du fått?

Vad har du lärt dig?

Vad har du släppt taget om?

Vad har du förändrat?

Vilket ord summerar du året med?

Vad har du inte gjort, som du önskar att du gjorde?

Bästa boken:

Bästa filmen:

Bästa föreställningen/föreläsningen:

Bästa podden:

 

Reflektionsfrågor inför framtiden

Vem vill du vara 2030?

Hur vill du leva ditt liv 2030?

Vad är viktigast i ditt liv 2030?

Hur ser din drömvardag ut 2030?

Vilka drömmar vill du ha uppnått innan 2030?

 

Adeline Sundblad life coach livscoach mental träning stresshantering holistisk hälsa glädje lev din sanning

 

Hur använder du dig av reflektionsfrågor i ditt liv?

Dessa svar säger något om vem du är idag och vad du är nöjd över att ha åstadkommit och utvecklats till.
Ta dessa insikter och den här viktiga informationen vidare genom att fatta medvetna beslut inför framtiden. Living intentional.

Vad skiljer medvetna människor från resten? De har utvecklat en vana att stanna upp och reflektera över sitt liv och den de har blivit.

 

 

Adeline Sundblad självkärlek livscoach life coach hälsocoach personlig coach livskris body mind soul

 

Mina svar på reflektionsfrågorna – My story

2010 var året jag bodde i Glasgow en termin och satte min fot på mitt älskade Hogwarts (dream come true) och 2011 tog jag min juristexamen (barndomsdröm sedan Ally McBeal). Jag har gjort många underbara resor, fått in fantastiska nya människor i mitt liv och fått två barn 2015 och 2017 som är något jag velat ha sedan jag själv var barn.

Jag gifte mig 2018 med kärleken sedan snart 15 år tillbaka och förlorade min pappa samma år. När livet kraschar faller saker itu och nya har en chans att byggas upp. Jag stannade upp och vände livet. Sa nej till ekorrhjul, stress och brutala försök att passa in i en mall som var för trång för mitt vilda hjärta, för att istället säga ja till frihet, passion, nyfikenhet och att hjälpa människor tro på sig själva och skapa liv de älskar, vilket har blivit min livsuppgift. Direkt när jag gick min fantastiska coachutbildning visste jag att detta var mitt kall i livet eftersom jag känt längtan i nästan 10 års tid sedan jag själv var hos en coach första gången.

Har du känt känslan av att du har hittat hem någon gång? Så var det för mig! Det pirrade i hela kroppen och jag kände mig så levande när jag fick ta del av alla härliga människors livsresor, utmaningar och drömmar.

I dag har jag skapat mitt eget drömjobb, coachar kvinnor över hela Sverige online, håller i events som Empowering Women och Mammaboost och har flera fantastiska samarbetspartners som har blivit nära vänner! Jag njuter av friheten varje dag och nyper mig i armen för att förstå att allt detta hände 2019!  

Livet. Tillit. Leap of faith. Trust over fear. Courage.

 

”We overestimate what we can do in a year, and underestimate what we can accomplish in a decade.”
Matthew Kelly

 

 

Adeline Sundblad Livscoach Holistisk hälsa Mammaboost mammaträning Kungälv livspussel

 

 

Mina intentioner 2019

När jag svarar på mina reflektionsfrågor för 2019 checkar jag också av mina intentioner för 2019 som du kan läsa mer om här.

De var:

Närvaro
Kärlek
Hälsa
Mer miljömedvetenhet
The power of choice
Glitter!
Tacksamhet
Gemenskap

Check på exakt alla och det har gett mig det bästa året i mitt liv! Getting intentional har sina vinster!

 

Mina nyårsmål 2019

Mina nyårsmål inför 2019 var:

Mitt bästa nyårsmål någonsin – följa mitt hjärta och satsa fullt ut på min coachingverksamhet! Sa upp mig och gick all in – best ever!

Skapa magiska events med fokus på tankens kraft, livsdrömmar, inre och yttre hälsa, motivation, självkärlek, träning och yoga tillsammans med passionerade människor. Hur gick det? Över förväntan! Jag har tillsammans med fantastiska partners haft flera Mammaboost events och flera Empowering Women events och efterfrågan är superrolig och känns magisk! 

Nätverka med likasinnade: har träffat flera nära vänner och partners i år vilket är något av det bästa med 2019. 

Resa till Island med min älskade fisketokige man i juli – Det var som en saga!

Skriva klart och kill my darlings i min skönlitterära roman på över 200 sidor – Nope, här köpte vi en onlinekurs av Amy Porterfield istället. Så nöjd med det beslutet att satsa på min onlinebusiness först! Romanen är i tryggt förvar 😉

Weekend i Stockholm med mina tjejor: lever på den än!

Hyra en stuga vid vattnet med kompisfamiljer till sommaren: hängde mycket med vänner vid havet och hade flera sleepovers!

Åka skridskor: check!

Åka vattenskidor: Naj! Sparar till någon stund med båt.

SUP yoga: doable våren 2020.

Ta ett isbad: OMG som jag har vinterbadat! Flera gånger! Snacka om att utmana badkrukan i mig! Kände mig så stark, galen och oövervinnerlig. Har flera filmer på instagram, bland annat när min 3-åring springer med ut i vattnet 🙂

Springa 1 mil för första gången sedan lilla Holly kom: 1 mil i maj och 4,2 MIIIIIIIL I augusti! High five på den! Snacka om mental träning att springa långdistans.

 

Adeline Sundblad life coach livscoach mental träning stresshantering holistisk hälsa glädje lev din sanning Planera för din lycka

Fantastisk bok från Sporrong Form

Reflektionsfrågor för att skapa ditt drömliv

Jag är så tacksam för allt vackert jag har fått uppleva. Ska jag summera 2019 med ett enda ord är det kärlek. Jag har på djupet insett vad Higher Love är för mig. Det större, det som connectar oss alla – kärleken, universum, har fått mig att öppna upp för min spirituella sida.

Det har gjort att jag aldrig har känt mig så fri och så levande som 2019. Jag står stadigt i mig själv och följer min inre röst, vilket gör att jag skapar ett liv jag tror på och älskar! Kärlek – it’s IT! Allt annat är omvägar för att komma hit. 2020 – can’t wait!

Stort lycka till med dina reflektionsfrågor! Jag finns alltid här för att bolla livet, stort som smått. Är det något jag vill vara och göra så är det att vara med dig under ditt drömförverkligande. Coach, I’m right here! Testa är alltid gratis! Boka gärna ett kostnadsfritt coachingsamtal på 30 minuter för att göra positiva förändringar i ditt liv och sätta dina meningsfulla mål för 2020.

 

Adeline-Sundblad-Self-Love-Self-care-hälsocoach-holistisk-life-coach-drömliv-Coaching-Göteborg-Kungälv-1024x790

All power till dig!
You’ve got this!

Love,
Adeline

Lämna en kommentar