Skip to main content

Skapa ditt drömliv med meningsfulla mål och framgångsrika vanor

 

Vad vill jag egentligen med mitt liv? Vad innebär det att leva mitt drömliv? Det är frågor som gärna dyker upp så här runt nyår när vi äntligen har chans att stanna upp.

Det här är en guide för dig som längtar efter någonting mer i livet. För dig som längtar efter ett liv där du är sann mot dig själv och lever ut dina innersta drömmar. 2020 är året vi inte tänker sitta stilla och vänta längre, nu kör vi och tar stegen mot vårt drömliv!

 

 

10 steg för att skapa ditt drömliv

Här kommer dina 10 steg för att leva ett liv du innerst inne vill leva:

 

1. Vad drömmer du om?

Boka in tid med dig själv. Är dina drömmar värda 60 minuter?! BRA!

Skriv ner hur ditt drömliv ser ut i detalj.

 • Vad det är du längtar efter att känna och uppleva?
 • Vad kommer det göra med dig som människa?
 • Hur kommer ditt liv se ut?
 • Vad skulle du göra om du var ekonomiskt oberoende?
 • Vilka relationer vill du ha?
 • Vad blir ditt arv, vad lämnar du efter dig när du går ur tiden?
 • Om du levde enligt dina tre viktigaste värderingar, hur skulle du leva då?

Drömmar behöver inte vara stora, även om det är fantastiskt att ha dem. Ofta fastnar vi i vad vi ska göra, uppnå, bocka av. Det leder till att vi missar vad det är vi innerst inne vill åt: en känsla, ett tillstånd, en upplevelse i livet. Du känner dina drömmar bäst och det kan vara allt från att ta en yogalärarutbildning utomlands till att börja träna boxning eller dansa en dag i veckan för att du blir så pumped på life av det! En dröm kan vara att skapa en vardag du älskar, för det är där du är var-dag!

 

Adeline Sundblad skapa ditt drömliv livscoach life coach hälsocoach personlig coach livskris online Göteborg

2. Gör en vision board för ditt drömliv

Skapa ett fotokollage med starka citat som tydligt visar vad det är du drömmer om. En bild säger mer än tusen ord. Bilderna kan måla upp långa stränder utomlands, yogaasanas (positioner) eller en stor publik som lyssnar på dig när du inspirerar andra människor. Eller en kopp kaffe i solen med en söt hund i bakgrunden. Vilka bilder du går igång på vet bara du! Grymmetips: använd Canva.

Det handlar om att programmera ditt filter i hjärnan. Vi utsätts för miljoner bitar information varje sekund! I hjärnan har vi vårt filter för att sålla information, det retikulära aktiveringssystemet. Det hjälper dig uppmärksamma det som är viktigt för dig.

När du är gravid ser du gravidmagar överallt. Har du varit med om det? Eller hört ditt namn i en stor folksamling?

Du kan programmera detta filter genom att välja vad som är viktigt för dig! När du är specifik med VAD du vill ha, hjälper din hjärna dig att lista ut HUR du ska få det, eftersom hjärnan älskar problemlösning!

 

3. Visualisera ditt drömliv för att manifestera dina drömmar!

Gå in i ditt drömliv som om du vore den bästa av dagdrömmare! Fantisera om det som om det redan har hänt, att du lever din dröm! Använd all rekvisita och alla dina sinnen, som om du är exakt där. Hur ser det ut i detalj? Lägg märke till vad du hör? Känn efter hur det känns att vara där i framtiden när du lever ditt drömliv och hur den känslan sprider sig i hela kroppen. Detta gör jag med mina coachingklienter och det är en GAME CHANGER! KÄNN KÄNSLAN OCH LÅT DEN EXPLODERA. På den nivån är det!

Det här är mental träning och hjärnan kan inte skilja på fantasi och verklighet, så den tror att du har levt så här nu och kommer hjälpa dig att finna rätt resurser för att ta dig dit igen och stötta dig i att fatta rätt beslut på vägen.

De härliga känslorna och tankarna gör att du höjer din energinivå, din vibration, vilket leder till att du attraherar mer positiva saker i ditt liv som du drömmer om och som vibrerar på samma frekvens. Det är detta attraktionslagen, den universella lagen om att lika attraherar lika, hjälper dig med!

 

Adeline Sundblad skapa ditt drömliv livscoach inre lugn och trygghet självkänsla självförtroende helhetshälsa holistisk hälsa

4. Gör ditt VARFÖR kristallklart för dig

Varför drömmer du om att vara ekonomisk oberoende? Det kan vara för att du vill känna trygghet, frihet och glädje när du kan välja vad du vill fylla dina dagar med. Våra drömmar och mål handlar om vad vi vill känna. Ditt VARFÖR är ditt bränsle, din motivation! Därför ska ditt drömliv väcka känslor av energi och glädje och få dig att känna POWER!

 

5. Skapa meningsfulla mål som tar dig till ditt drömliv

Nu när du har en dröm, börja skriv ner tydligt VAD det är du vill uppnå i form av specifika mål som tar dig mot drömmen. Skriv även ner delmål som du firar på vägen. Det kan vara att flytta till ett radhus för att det hade gjort dig mer harmonisk med gräs mellan tårna, börja sjunga i kör eller skriva en receptbok för det hade gett dig mer glädje i vardagen.

Ring ett samtal, skriv ett mail, anmäl dig till en visning, börja skriv. GÖR något för att nå dina mål varje dag. Du kommer behöva vara beredd på att betala priset för att nå dina drömmar och checka av mål längs vägen.

Psykologiprofessorn Dr. Gail Matthews har i en studie kommit fram till att du har 42% högre sannolikhet att nå ditt mål om du har skrivit ner det! Vad exakt vill du? Skriv det.

De senaste året har jag haft specifika mål som har gett mig mening:

 • Utbildat mig till coach
 • Coachat över 200 timmar
 • Sprungit 4,2 mil (oh my! Trodde jag aaldrig. Mitt mål i år var 1 (!) mil. Läs mer om mina mål här: Nyårsmål & drömmar 2019)
 • Sagt upp mig från ett tryggt myndighetsjobb för att satsa på min dröm som livscoach!

 

6. Planera in tid för att skapa ditt drömliv!

Du behöver frigöra tid för att jobba för att uppnå dina meningsfulla mål och förverkliga dina drömmar. Står det inte i din kalender, finns det inte! Gör det viktigt för dig och visa dig själv att du prioriterar dina drömmar.

En dröm är bara en dröm utan ACTION!

 

7. Framgångsrika vanor och rutiner

Motivation är rivstarten, vanorna är det som får dig att komma hela vägen fram till mål. Bryt ner målet till vanor som gör att du reser närmare ditt mål, steg för steg. Vad är en vana? Det är något du gör nästintill per automatik. Framgångsrika vanor är det effektivaste sättet du tar dig dit du vill i livet.

Att stanna upp och njuta av livet, det har blivit till en vana för mig. När jag doftar på mina barn, får en kram, ser löven falla från träden eller tar i på ett tufft träningspass – DÅ känner jag att jag lever! Vanan att stanna upp och njuta tar mig mot min dröm att leva livet fullt ut!

Skriv ner vilka vanor du aktivt vill börja med, och sätt dem i rullning i liten skala. Det kan vara att sluta snooza och hoppa upp direkt, ta initiativ till att träffa nya människor och planera in luft i kalendern för återhämtning och njutning varje söndag. Vanor som hjälper många är att lägga bort telefonen för att få med närvaro och fokus i livet. En liten ny vana kan ha stora konsekvenser i ditt liv!

En rutin är procedur som du gör för att effektivisera livet. I min morgonrutin vill jag få en kick med energi – därför mediterar jag, visualiserar, yogar och dansar och skriver ner mina drömmar och mål. Every single day! Hur skulle du vilja att din morgonrutin såg ut?

 

8. Peppa dig själv – varje dag!

Du är ett levande bevis på att det går! Vilka drömmar har du redan uppfyllt?

Tänk tillbaka på alla gånger du längtade efter att få känna kärlek och du fann en partner som älskade dig tillbaka. Kom ihåg alla utbildningar och jobb som du hoppats på att du skulle landa, och som du sedan fick. Alla matcher du vunnit, alla boenden du fått och alla nya människor som du nu har i ditt liv.

Peppa dig själv varje gång du tar ett nytt steg mot att skapa ditt drömliv! Säg det, skriv det, tänk det!

YOU ARE AWESOME!

 

Adeline-Sundblad- Skapa drömliv med meningsfulla mål Livscoach-Självkänsla-Coach-Soul-Purpose-coach-holistisk-hälsocoach-hälsotips-coach-göteborg-online-

9. Självtillit – mindset för att komma över hinder på vägen mot ditt drömliv

“Jag vill bara känna mig trygg i mig själv” är något av det jag hjälper flest kvinnor med i min coaching.

Det är helt naturligt och fullt mänskligt att känna rädslor och måla upp worst case-scenarion på din inre himmel när du börjar drömma och sätta mål. Det är så vår hjärna funkar för att förbereda oss på faror. ”Tänk om ingen vill köpa mina tavlor?” “Tänk om jag inte tycker om mitt nya jobb?”. Vi har alla våra rädslor och saker som håller oss tillbaka. Mod är att känna rädslan och göra det ändå, det är då du växer. Kom ihåg att vi alla är lika rädda! Bestäm dig för vilka drömmar som är värda att kämpa för!

Självtillit handlar om att tro på dig själv, du litar på att “no matter what, I’m gonna be okay!”. Du fixar de utmaningar du ställs inför eftersom du litar på dig själv. Upprepa affirmationer som ”Jag tror på mig själv!” varje dag. Ha detta mantra i bakfickan en regnig kväll när allt känns mörkt och motigt. Läs mer om självkärlek och hur du lär dig tro på dig själv fullt ut.

Min grundtro på mig själv har jag valt aktivt och den har aldrig varit så stark som när jag fick reda på att min pappa skulle dö och jag hamnade i chock, läs inlägget En på miljonen. Vad som än händer kommer jag numera leva det liv som jag innerst inne drömmer om. Jag kommer jobba hårt för det, det kommer krävas blod, svett och tårar och jag kommer stöta på hinder som tillfälligt kan sänka mig totalt. För vi styr inte över yttre händelser i livet. Men vi styr över hur vi förhåller oss till dem. Och jag ger aldrig, aldrig upp!

För att nå den där inre kraften som du har inom dig kan du behöva göra ett djupt arbete med dig själv. Det enda jag kan säga är att det är värt det. Värt alla tårar i världen, för du kommer bli en mer sann version av dig själv. Det finns ingen annan väg ut, än igenom.

 

Adeline Sundblad livscoach Drömmar och meningsfulla mål skapa ditt drömliv livscoach

 

10. Be om stöttning och hjälp på vägen mot ditt drömliv!

Be universum, dig själv eller vad du tror på om hjälp på vägen. Be även andra människor om hjälp att förverkliga dina drömmar, eftersom det skapar tillit till en kraft som är större än dig själv. Våga fråga människor som kan hjälpa dig ett steg närmare det du innerst inne drömmer om, det skapar connection mellan er!

 

 

Drömmar så skapar du ditt drömliv livscoach Göteborg

 

Mitt drömliv:

Mitt drömliv i dag innebär att vara fri! Fri att älska, fri att göra saker jag känner passion för, fri att kunna bestämma över min egen tid och fri att kunna vara mig själv fullt ut. Jag har aldrig känt mig så levande som gör nu och jag går min egen väg på ett sätt som jag inte gjort på många år. Jag lever mitt drömliv med min familj och vänner nära naturen, har mitt drömjobb, får ägna mig åt personlig utveckling, träning och yoga och älskar mig själv på djupet. Det har tagit mig många år att komma hit. Från självkritik, ätstörningar, stress, oro och ångest till en plats där jag idag känner mig harmonisk och trygg i mig själv, vet vad jag vill och står upp för den jag är.

Viktigast i mitt liv är frihet, kärlek, hälsa, glädje, mening och utveckling!

Livet blir bättre när du vet vart du ska.

 

“Everything is figuroutable”
Marie Forleo

Detta citat kommer förändra ditt liv om du gör det till en grundmurad tro i ditt liv!

 

 

Skapa ditt drömliv – vad är viktigt för dig?

Vad är viktigast för dig i livet? Vet du det? Och om du vet det, hur ofta påminner du dig om det?

Det är vanligt att vi är otränade i att sätta mål och fantisera om våra drömliv – COACH, I’m right here! Skicka gärna ett mail till mig och skriv var du befinner dig i ditt liv, dina drömmar och mål – men att du kanske inte vet hur du ska ta dig dit. Eller att du känner dig vilsen och inte har en aning om vad du vill med ditt liv. I’m right here. Skriv till mig, jag finns med på din resa till att göra livet klarare där du får leva din sanning och skapa ditt drömliv!

Om du är nyfiken på vad coaching skulle innebära för dina relationer, din hälsa, din karriär och den person du innerst inne är – känn dig varmt välkommen att maila mig för att boka ett kostnadsfritt coachingsamtal på 30 minuter!

You’ve got this!

Love,
Adeline

 

Adeline Sundblad Drömliv Livscoach Holistisk hälsa livsglädje helhetshälsa tacksamhet

2 kommentarer

 • Mona Alic skriver:

  Hej Adeline!
  Det är så roligt att följa dig och läsa dina inlägg!
  Jag vet hur mycket du har kämpat för att vara
  där du är idag. Fortsätta bara att följa din inre
  kompass; den styr dig rätt i livet!
  Gott Nytt 2020 önskar jag dig och din familj!
  Många kramar
  /Mona

  • Adeline skriver:

   Hej fantastiska du!
   Tack för dina vackra ord, det värmer så! Det är häftigt att se vilken resa vi alla gör i livet och vilka dörrar som öppnas bara vi vågar lita på den där inre rösten. Jag är så tacksam för all inspiration och stöttning jag har fått från dig. Tack för att du är du och tack för allt du gör i världen!
   Gott Nytt 2020 till er – jag önskar dig allt det bästa!
   Stor kram Adeline

Lämna en kommentar