Skip to main content

Tankens kraft – hur du hanterar oro över coronavirus

 

Tankens kraft kan vara den starkaste kraft du har just nu. Du kanske har hört talas om att en enda tanke kan förändra en människas liv. Framförallt om det är en tanke som du tänker ofta – då blir det en vald sanning som styr dina val i livet.

Om du känner oro, rädsla, osäkerhet och stress för vad som ska hända nu är du långt ifrån ensam.

Den pandemi som pågår just nu påverkar oss alla och jag vill bidra med det jag kan för att lindra någons oro och rädsla. Vi har alltid rätt till våra känslor, vår upplevelse av verkligheten. Denna text är skriven från hjärtat och handlar inte om att förminska någons oro eller rädsla, det handlar om att fokusera på det du kan påverka med det du har. Jag vill skriva till dig för att ge dig kraft, ork och energi att fortsätta den kamp vi alla kämpar med just nu. Tillsammans kommer vi fixa detta.

We’re in this together!

Min stora passion är att hjälpa människor att stå trygga i sin inre kraft, att skapa sitt drömliv och leva livet fullt ut. För er är jag alltid här, nu mer än någonsin. Jag vill att min hemsida ska vara en trygg plats där vi kan mötas hjärta mot hjärta, istället för fasad mot fasad. Så alla tankar och frågor är varmt välkomna, skriv gärna till mig.

I am right here.

 

Tankens kraft Coach Adeline livscoach online

 

 

Vad är tankar?

Det korta svaret: tankar är energi. Allt är energi. 

Vår hjärna kommunicerar ständigt med vår kropp. Det är det som händer när våra tankar skapar kemiska reaktioner i hjärnan som känns i kroppen som något vi kallar känslor. Dina tankar skapar alltså dina känslor. När vi känner dessa känslor kommunicerar sedan kroppen tillbaka till hjärnan. 

Det är därför vi känner som vi tänker och sedan tänker som vi känner. Och de allra flesta av dina tankar är helt omedvetna. Forskning visar att en vuxen människa har ca 65 000 tankar om dagen och ca 90% av dessa tankar är samma tankar som igår.

Det är viktigt att förstå detta och det är något jag pratar med alla mina coachingklienter om – för det påverkar hela vårt liv och vår upplevelse av det. När du förstår vikten av tankens kraft ökar din motivation att en gång för alla närma dig det där häftiga med att förstå dina egna tankar och vad du kan göra för att påverka dem!

Vår hjärna är programmerad för att fokusera på det som hotar oss i vår miljö, det är av överlevnadsskäl. Så lägg inte skuld på dig själv för att du har negativa tankar, det är helt naturligt och livsnödvändigt. Oro hjälper oss att förbereda oss för framtiden och potentiella hot, så gör medvetna val och strategier för att motverka oron – det är smart. Det som många känner igen sig i är oron som maler på utan att hjälpa oss framåt eller till beslut. Det hoppfulla är att det finns saker vi kan göra för att byta ut tankar som inte hjälper oss! Våra hjärnor är plastiska, vilket innebär att de är förändringsbara. Genom att välja nya tankar kan vi välja att trampa upp nya positiva stigar i vår hjärna, som till slut blir till snabba motorvägar och går per automatik.

 

 

Tankens kraft livscoach online Coach Adeline

 

Du är inte dina tankar – du har tankar

Nu ska jag dela med mig av det största jag någonsin har upptäckt på min resa i personlig utveckling: 

Jag ÄR inte mina tankar. Jag HAR tankar.

Och dina tankar behöver inte vara din sanning. Du kan ha tankar om verkligheten som inte är sanna, vi alla har varit där eller hur?

Att sluta identifiera dig med dina tankar och ta dem för en absolut sanning kan vara det största du gör. Tankar är tankar, du väljer vad du vill göra med dem.

Tankar är kraftfulla som ett verktyg – att påverka din verklighet. Tankarna styr inte, du styr.

Och eftersom de allra flesta tankar är omedvetna är första steget att göra de tankarna medvetna. Hur? Kika längre ner i avsnittet om hur du blir mer medveten om dina tankar.

 

Tankens kraft livscoach Coach Adeline online

Tankens kraft

Varför skriver jag om tankens kraft för att hjälpa människor bekämpa en pandemi och alla effekter som det får på vår hälsa, vårt samhälle och vår ekonomi?

För att om du förstår tankens kraft, innebär det att du inser att du har power just i detta nu. Det är exakt det jag vill att du ska känna! Du har kraft att påverka ditt sätt att uppleva livet. Oavsett hur mycket det stormar där ute.

Dina tankar leder till känslor som utger energi som får effekter långt utanför dig själv. När du kan skifta till en lugn, trygg känsla och energi hjälper du inte bara dig själv, utan även andra i din närhet. Du hjälper oss, hela planeten.

Om du väljer att vara medveten om dina tankar och göra positiva skiften till att välja tankar med mer lösningar istället för problem, mer lugn istället för panik och mer hopp istället för oro kommer du vara med och göra den här kampen lättare för oss alla. Detta är tankens kraft!

För dig som är nyfiken på mindset, vår inställning till det som händer, läs gärna detta.

 

Använd tankens kraft för att hantera orostankar som snurrar

Vad kan du göra för att behålla lugnet i tider av Corona och den kris som vi alla är en del av?

Panik ger inte dig bra förutsättningar för att hantera situationen. Du vet detta, ändå kan det vara svårt att bryta en nedåtgående spiral. Oro som inte leder någonstans eller rentav förvärrar hur du mår, kommer göra dig stressad. Och stress påverkar ditt immunsystem negativt. Så istället för att fastna i oro som belastar kroppen kan du boosta ditt immunsystem genom att göra ett aktivt val att jobba med detta mentala verktyg nedan.

 

Mentalt verktyg för att vända tankar

01. Bli medveten om dina tankar.

02. Acceptera att de är där.

03. Fråga dig själv: hjälper de här tankarna mig? Om inte → byt ut dem till att fokusera på lugn, möjligheter och tacksamhet. Välj de tankar du vill tänka som leder till de känslor du vill känna.

Det handlar om att ha en vänlig, rimlig och respektfull dialog med dig själv. Japp, jag menar dialog – för när en automatisk tanke dyker upp svarar du dig själv med en tanke som du vill tänka och som får dig att känna andra känslor.

Byt ut tanken till något som du hade sagt till någon annan du bryr dig om:

“Det är lugnt, jag har vad jag behöver.”
“Vi kommer fixa detta!”
“Jag tror på min förmåga att lösa de utmaningar jag ställs inför! I’ve got this!”
“Jag är tacksam för att jag har alla dessa fina människor i mitt liv.”

Välj tankar som får dig att känna dig lugn, trygg och empowered! Med tankens kraft kan du förändra din tillvaro.

 

Hur gör du för att bli medveten om dina tankar?

Vad är det enklaste sättet att bli medveten om dina tankar? Lyssna.

Sätt dig ner en stund och blunda. Fokusera på dina djupa, lugna andetag. Ta ett mentalt steg tillbaka och bara observera, lyssna lugnt och nyfiket på dina tankar. Hur låter det där inne? Döm inte, spinn inte med i tankeloopen utan observera bara.

Om du är som oss andra kommer du höra att det pågår ett ständigt tjatter där inne. The monkey mind har man länge kallat detta och det stämmer så bra. Vad som helst kan dyka upp: allt från vad du ska käka till middag, till om du verkligen stängde av plattan, till vilken serie du ska se på tv i kväll. Allt i en salig blandning, helt utan struktur.

Ju längre du sitter med dig själv och bara låter tankarna flyta förbi som moln på himlen, utan att gå igång och tro på dem, desto lugnare känner du att det blir inom dig. Detta kan ta tid, tro mig. Men det är så värt det. Inom dig finns den lugnaste av platser.

Få lite distans till surret där inne genom att vara närvarande i nuet så ofta du bara kan.

 

Tankens kraft Coach Adeline online livscoach

“It’s not the problem that causes our suffering; it’s our thinking about the problem.”

Byron Katie

 

 

Var det ljus du själv vill vara i världen just nu! Använd tankens kraft

För dig som vill hjälpa till i dessa coronatider, men inte riktigt vet hur.

Gör saker du hade uppskattat att någon gjorde för dig, som att sprida lugn och trygghet, kärlek och omtanke! Vi behöver dig mer än någonsin just nu. Vi behöver ditt lugn, din hjälp, ditt hopp och din tro.

Var det ljus du själv vill se i världen just nu.
Jag vill göra allt jag kan med det jag har för att hjälpa oss alla ur den här krisen. Och jag har en stark tillit till att det kommer föra oss närmare än någonsin.
Starkare tillsammans.
Connected for life.

Dela gärna med dig av detta blogginlägg om tankens kraft till någon som behöver läsa dessa rader just nu.

We’re in this together!
Tillsammans kommer vi fixa detta!

Massa love, tillit och acceptans till dig!
Adeline

Lämna en kommentar