Skip to main content

Vad vill du egentligen?

Kan du också känna att du inte gör det som du innerst inne vill?

Av rädsla.
Rädsla att bli avvisad.
Att misslyckas.
Att inte få vara med.
Att trampa någon på tårna.
Att ta någon annans plats.
Att vara för mycket.
Att tro att du är något.
Att bli missförstådd.
Att inte bli älskad.
Att inte räcka till.

Kan du också känna att livet spinner på, och i stunder kan du inte stoppa din egen karusell? Att du känner dig vilsen och inte vet vem du är eller vad du vill. Ibland är det som att du är fast i ditt eget liv och de val du har gjort. Du tror att alla andra förväntar sig att du ska ha läget under kontroll. Vara tacksam, glad och lycklig. För du är ju vuxen nu.

Men när det inte är så, och du har en känsla av att något skaver.

När tankar som:
”Var det här allt?”
”Ska det kännas så här?”
”Alla andra verkar ju så himla nöjda.”
kommer och du inte vet vart du ska ta vägen.

Stanna upp. Andas. Och lyssna. Du har något att säga till dig själv.

 

Jag sa JA till eufori!

Att säga JA till saker jag innerst inne vill göra har på riktigt gett mig mitt liv tillbaka! Mitt liv som MIG – utifrån mina drömmar, värderingar och det jag njuter av och längtar efter.

Min historia är att jag först höll på köra slut på mig själv genom att försöka nå upp till en idealbild med extra allt, där det gällde att vara bäst på exakt alla områden. Till slut tog jag ett stort steg tillbaka – för jag hade börjat förknippa min livsstil med extrem smärta och rent av rädsla för att dö. Jag var trött på press, stress, oro och ångest så jag gjorde det mesta för att undvika det. Till och med orden. Jag började radera dem, och på flera år sa jag inte s-ordet. Jag började tro att ett lyckligt liv var att sänka kraven, att inte förvänta mig så mycket och undvika stress till varje pris.

Jag slumrade i många år och insåg till slut att det inte var lösningen. Jag fick tid att läka och hitta mitt inre lugn, men jag blev inte mer FRI och LYCKLIG för att jag till varje pris undvek stress. Det var en överlevnadsstrategi, det inser jag nu. Men jag behövde MER.

Jag ville känna livet i mig. Jag visste vad jag behövde göra. Och nu håller jag på att göra det.

Bryta upp. Kasta loss. Testa på fritt fall. Göra jobbet med mig själv, mina minnen, rädslor och föreställningar. Släppa på valda sanningar och välja nya. Våga säga JA till det som JAG vill. Och säga NEJ till det som jag inte vill. Att vara nära mina minimänniskor har också gjort sitt för att jag ska förstå vad som är viktigt på riktigt.

Det har öppnat en flodvåg av energi som jag vill att alla ska få känna på! Jag kan på riktigt dansa i mitt vardagsrum så att tårarna rinner, för jag känner PASSION och LÄNGTAN och LIVSGLÄDJE. Känslor som eufori som jag aldrig trodde att jag skulle kunna känna igen….

 

 

 

Vad är det som håller oss tillbaka?

För man blir ju äldre. Och stelare. Och tröttare. Och livet kan ju inte vara enhörningar, glitter och fire works varje dag. Man kan inte vara så där brutalt öppen, sårbar och naiv.  Tro att det går att få vara glad, lekfull, sprallig, vild och galen.

MAN KAN INTE. MAN BORDE INTE.
Vem är MAN?!

Jag var låst. Instängd. Blockerad. Fången. Tänkte för mycket. Ältade vad jag skulle göra, vara, säga.

För att jag var så extremt rädd för att
bli avvisad.
misslyckas.
inte få vara med.
trampa någon på tårna.
ta någon annans plats.
vara för mycket.
tro att jag är något.
bli missförstådd.
inte bli älskad.
inte räcka till.

Men det är över nu!!!!!!!!!!

Hit men inte längre. Det går inte. Jag har inte tid att använda (vad jag vet) min enda livstid här på jorden till att kompromissa bort mig själv. Att inte kunna njuta av det jag har för allt vad jag är värd. Och att låta andra göra exakt samma!

Min tid är nu.
Din också.

 

Just Do It!

 

Vad ska du göra om du känner dig vilsen? Hur ska du veta vad du vill egentligen? Vad som ger dig flow?

TESTA.

Du kan aldrig veta om du inte testar. Vad du vet just nu, är att du vill att något ska kännas annorlunda.

 

”Clarity comes from engagement, not thought.”
Marie Forleo

 

Dörrar av möjligheter kan stå vidöppna runt hörnet. Om du inte tar dig tid NU, kan du behöva ta dig tid senare. För är det något som skaver så kommer det inte försvinna av sig självt.

Vad är du här för om inte för att LEVA?

När du gör något du VILL står du i din kraft och det är en AMAZING känsla. Genom att leva som den du innerst inne är, med alla dina färger, ger du andra tillåtelse att göra detsamma.

 

Flow är vägen till eufori!

Känner du till ordet flow? Att vara i flow kan vara något av det mest fantastiska du någonsin kan uppleva. Det är koncentrerade aktiviteter som skapar eufori och det innebär att du behöver anstränga dig för att kunna uppnå riktigt flow. Det är ingenting som plötslig faller över en. Det är ett tillstånd som vi behöver jobba för, både skapa och behålla. Det handlar om att kontrollera sina upplevelser, livet igenom. Den enkla sanningen är att de som kan kontrollera medvetandet är de som kan styra sin livskvalitet.

  • När känner du dig riktigt levande?
  • När känner du eufori?

Exempel på flow-aktiviteter kan vara yoga, idrotta, spela ett instrument eller spel, ha en djup konversation, läsa en bok i full koncentration, arbeta, problemlösning. Det är när du känner dig ett med det du gör, när du tappar tid och rum och är helt uppslukad. När du inget hellre vill än att fortsätta, då har du sannolikt nått ett tillstånd av flow. Det är vad många skulle kalla lycka.

För dig som vill veta mer om flow: Läs boken ”FLOW” av Mihaly Csikszentmihalyi. En av mina absoluta favoritböcker!

 

Motstånd

När du väl har bestämt dig för att testa nya saker som du är nyfiken på om de kommer höja din livskvalité, så kommer motstånd som ett brev på posten.

Som i mitt tidigare blogginlägg ”Hit the mental gym ” är det tydligt att vi behöver träna kroppen med motstånd för att få starkare muskler. På precis samma sätt är det med våra mentala muskler, de blir starkare av att utmanas. Bara för att det känns obehagligt och läskigt behöver det inte innebära att det är något du inte ska göra, om det är något du innerst inne vill. Då är det inte fel att känna motstånd, det är fel att ge upp bara för att vi känner motstånd. Ibland behöver vi utmana oss själva så att vi vågar gå utanför vår egen comfort zone och testa något nytt. Bryta ny mark. Tvinga vår hjärna att tänka i nya banor. Det är så vi utvecklas! Det är så vi alla gjorde som barn.

Känn hjärtat slå hårt i bröstet när du ställer dig upp inför människorna på mötet.
Känn fjärilarna i magen och ta ett djupt andetag när du ska fråga henne eller honom om att träffas igen.
Känn hur dina händer blir klibbiga mot varandra när du ska boka den där resan eller kursen alldeles själv.
Känn och gör det ändå.

 

Rädsla

Rädslan är otroligt värdefull, den vill skydda dig. Men den är inte så klarsynt. Det är samma nivå av rädsla och motstånd mot att prata inför människor, som att du skulle ge dig ut utanför grottan för 40 000 år sedan. Faror lurar runt hörnet. När du ställer dig upp inför alla dessa människor finns risken att de ska tycka illa om dig och utesluta dig ur flocken. Och då kanske du dör där ute, alldeles alldeles ensam. Att förstå vad våra rädslor bottnar i är ett stort steg.

I dag säger jag JA rätt upp i ansiktet på rädslan.
I ansiktet på misslyckanden.
Kritik.
Tvivel.
Motstånd.

Det finns ingen annan väg än i genom. Om jag vill leva ett liv jag älskar och står för. Plötsligt blir det lättare att andas. Plötsligt skriker inte rösten:
”NEJ! TILLBAKA IN I GROTTAN MED DIG!”. Den snarare viskar:
”Vad ska det här vara bra för?!”. Och då är det betydligt lättare att övervinna motståndet.

När du ser motstånd som en utmaning och du väljer att sporras istället för att se det som ett tecken på att du ska låta bli, kommer det hända stora saker i ditt liv.

 

”When you change the way you look at things, the things you look at change!”
Wayne Dyer

 

Förändringar får vara obekväma!

Det svåraste med förändring är att inte göra de val du gjorde igår. I samma sekund du bestämmer dig för att göra en förändring – förbered dig på att det kommer vara obekvämt!

Det kan vara riktigt obehagligt när hela ditt system vill göra som du alltid har gjort. Hjärnan vill inget hellre köra det gamla programmet, allt för att hushålla med energin.

I början är kroppen starkare än viljan. Du kommer bli motarbetad eftersom du rör dig på okänd mark.

Det bästa sättet att hantera det är att veta vad som väntar på andra sidan motståndet. Bestäm dig för vad du vill ha istället. Hjärnan kan inte skilja på din fantasi och verklighet. Om du fantiserar och visualiserar med full inlevelse och total närvaro har du installerat en ny programvara. Du har gett dig själv en karta för framtiden. Och det är något av det finaste du kan ge dig själv.


Det fantastiska med förändring efter hårt jobb:

  • Plötsligt känns det inte lika illa.
  • Plötsligt reagerar du inte på samma sätt.
  • Plötsligt går saker av bara farten.

 

 

Adeline Sundblad life coach online distans självkänsla drömmar mål Göteborg

Home Work

Om du utmanar dig själv riktigt ordentligt och flyttar dina gränser för vad du tror är möjligt för just dig och gör detta:

  • Svara brutalt ärligt på frågorna: Vad VILL du egentligen? Vad behöver du för att få det gjort?
  • Kom ihåg DITT VARFÖR till att förändras när du känner starkt motstånd. Gör ditt varför attraktivt som tusan! Ditt varför kan vara att känna mer livsglädje, att vara sann mot dig själv, att leva ett liv som du älskar och vara en person som du gillar. Med ditt varför och en stor portion motivation, lekfullhet, disciplin, målmedvetenhet, engagemang, glädje och uthållighet kommer du komma precis så långt du vill!
  • Ge dig själv en karta för framtiden! Ta tid att dagdrömma och måla upp ditt drömliv i din fantasi. Detta är ett otroligt viktigt steg. Eftersom din hjärna inte kan skilja på fantasi och verklighet, tror hela ditt nervsystem att du har varit där förut. Att du har HAFT precis alla de resurser du behöver för att få det liv du vill ha. Med de resurserna kan du sedan skapa ett liv du älskar.

 

Vill du ha en sparringpartner som plockar fram det bästa i dig?

Du kommer gå precis så långt som du har bestämt dig för, om du gör det du vill trots rädsla. Det är där du växer, utanför din trygga, bekväma zon!

 

”Pushing each other to the limits, we were learning quicker.”
Lukas Graham

 

Om du blir nyfiken på hur det hade varit att ha en coach vid din sida, när du bestämmer dig för att ta reda på vad det är du vill ha mer av i ditt liv, så är du varmt välkommen att boka ett första coachingsamtal med mig!

 

Idag är det Internationella kvinnodagen.
Treat her with love today.

Massa kärlek och kraft till dig där ute!

You can move a mountain!
You can break rocks!
Love A

 

Adeline Sundblad Coach Livscoach Soul Coach Life Coach Hälsocoach online (2)

Life Coach | Sparringpartner |

Lämna en kommentar